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  1. Kawasaki journal of medical welfare
  2. Vol.13
  3. No.2

Effect of Long-term Feeding of Shiitake on Age-related Changes in Serum Lipids in Male SD Rats

https://doi.org/10.15112/00005055
https://doi.org/10.15112/00005055
901bde07-4eaa-42f0-9925-056a57c4141d
名前 / ファイル ライセンス アクション
06_asada.pdf PDF (260.7 kB)
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-01-01
タイトル
タイトル Effect of Long-term Feeding of Shiitake on Age-related Changes in Serum Lipids in Male SD Rats
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 shiitake (Lentinus edodes)
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 serum lipid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 mean life span
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.15112/00005055
ID登録タイプ JaLC
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
著者名(英) Asada, Norihiko

× Asada, Norihiko

en Asada, Norihiko

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Hiragane, Rumi

× Hiragane, Rumi

en Hiragane, Rumi

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Ono, Akifumi

× Ono, Akifumi

en Ono, Akifumi

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著者所属(英)
en
Department of Food Nutrition, Faculty of Food Nutrition, Beppu University
著者所属(英)
en
Faculty of Food Nutrition, Beppu University Junior College
著者所属(英)
en
Department of Clinical Nutrition, Faculty of Health Science and Technology, Kawasaki University of Medical Welfare
抄録(英)
en
The purpose of the present study was to observe the changes in serum lipids of rats fed a shiitake-containing diet throughout life. The serum triglyceride level of the shiitake diet group tended to be lower than that for the control diet group, but the difference was not significant. The serum phospholipid level was significantly lower in the shiitake diet group than in the control diet group (p<0.001) from 4 weeks to 36 weeks. Serum total cholesterol levels were significantly low in the shiitake diet group compared to the control diet group from 4 weeks to 36 weeks. However, the difference gradually disappeared over more than 48 weeks. Our findings suggested that reducing the serum cholesterol level and the phospholipid level beyond 36 weeks after starting a shiitake-containing diet influenced the average life span and the medium survival rate.
書誌情報 en : Kawasaki journal of medical welfare

巻 13, 号 2, p. 67-73, 発行日 2008
公開者
出版者 川崎医療福祉学会
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11108172
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1341-5077
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Ver.1 2023-06-19 10:20:43.288209
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