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  1. Kawasaki journal of medical welfare
  2. Vol.7
  3. No.1

<Original Paper>Simultaneous Determination of Sodium Benzoate and p-Hydroxybenzoate Esters Using High-performance Capillary Electrophoresis

https://doi.org/10.15112/00000323
https://doi.org/10.15112/00000323
2a18696c-ce33-4930-9c23-c5ff9b8bce47
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000039134.pdf PDF (698.8 kB)
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2001-01-01
タイトル
タイトル <Original Paper>Simultaneous Determination of Sodium Benzoate and p-Hydroxybenzoate Esters Using High-performance Capillary Electrophoresis
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 food preservative analysis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 p-hydroxybenzoate esters (parabens)
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sodium benzoate
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 capillary zone electrophoresis (CZE)
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 micellar electrokinetic capillary electrophoresis (MEKC)
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.15112/00000323
ID登録タイプ JaLC
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
著者名(英) FUJII, Toshiko

× FUJII, Toshiko

en FUJII, Toshiko

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KAWABE, Satoko

× KAWABE, Satoko

en KAWABE, Satoko

Search repository
著者所属(英)
en
Department of Clinical Nutrition, Faculty of Medical Professions Kawasaki University of Medical Welfare
著者所属(英)
en
Department of Clinical Nutrition, Faculty of Medical Professions Kawasaki University of Medical Welfare
抄録(英)
en
A rapid and simple capillary zone electrophoresis (CZE) method was developed for the simultaneous determination of sodium benzoate, potassium sorbate, sodium dehydroacetate, and the parabens, i.e. ethyl, n-propyl, and n-butyl p-hydroxybenzoic esters, which are used in several processed foods as preservatives. The compounds were well separated from each other on a fused silica capillary utilizing a 20 mM sodium tetraborate buffer (pH 9.65) and UV detection at 200 nm. The total analysis time was less than seven minutes per sample. Furthermore, sodium benzoate and the five parabens, i.e. ethyl, isopropyl, n-propyl, isobutyl and n-butyl p-hydroxybenzoic esters, permitted as food preservatives in Japan were well separated from each other in less than eight minutes using a micellar electrokinetic capillary electrophoresis (MEKC) method. Concentrations of sodium benzoate and n-butyl paraben in several soft drinks were determined using the CZE method and the levels of sodium benzoate and n-butyl paraben in the samples were in good agreement with those determined by the HPLC procedure.
書誌情報 en : Kawasaki journal of medical welfare

巻 7, 号 1, p. 33-41, 発行日 2001
公開者
出版者 川崎医療福祉学会
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11108172
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1341-5077
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Ver.1 2023-06-19 10:22:29.453337
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