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  1. Kawasaki journal of medical welfare
  2. Vol.1

<Short Report>Simultaneous Determination of Synthetic Food Dyes by Capillary Zone Electrophoresis

https://doi.org/10.15112/00000026
https://doi.org/10.15112/00000026
ef0dcf0a-651b-42ba-9851-611e2ff527ba
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000038837.pdf PDF (236.0 kB)
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 1995-01-01
タイトル
タイトル <Short Report>Simultaneous Determination of Synthetic Food Dyes by Capillary Zone Electrophoresis
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 simultaneous determination
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 capillary zone electrophoresis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 photodiode-array detection
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 synthetic yellow
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 green and blue food dyes
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.15112/00000026
ID登録タイプ JaLC
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
著者名(英) FUJII, Toshiko

× FUJII, Toshiko

en FUJII, Toshiko

Search repository
著者所属(英)
en
Department of Clinical Nutrition, Faculty of Medical Professions, Kawasaki University of Medical Welfare,
抄録(英)
en
This paper describes a method for the simultaneous determination of five food dyes [Tartrazine(Y-4), Sunset Yellow FCF(Y-5), Fast Green FCF(G-3), Brilliant Blue FCF(B-1) and Indigo Carmine(B 2)], which are in use as food additives in Japan. The five dyes were separated on a capillary column and identified by their absorbance spectra. The electrophoresis buffer used was a mixture of equal volumes of 25 mM sodium phosphate buffer (pH 8.0) and sodium borate buffer (pH 8.0) as reported by Suzuki et al..As the peak of each of the five dyes was clearly separated from the peaks of the seven other red dyes also used as permitted food additives, this CZE method should be useful for the simultaneous determination of the 12 synthetic dyes used in foods and beverages.
書誌情報 en : Kawasaki journal of medical welfare

巻 1, p. 161-164, 発行日 1995
公開者
出版者 川崎医療福祉学会
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11108172
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1341-5077
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Ver.1 2023-06-19 10:25:22.461228
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